Прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк спрямував до міської ради подання з вимогою систематично публікувати на офіційному веб-сайті ради проекти і рішення виконкомів та сесій.
Справа в тому, що до прокуратури Ужгорода неодноразово надходили скарги від громадян на дії службових осіб Ужгородської міської ради з питань порушення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Зокрема, мешканці Ужгорода та представники мас-медіа незадоволені тим, що проекти рішень та рішення сесій і виконкомів міської ради публікуються на офіційному сайті установи невчасно.
Відповідно до п.2. ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», нормативно-правові акти та акти індивідуальної дії, прийняті розпорядником, підлягають обов’язковому оприлюдненню невідкладно, але не пізніше 5 робочих днів з дня затвердження документа. Крім того, згідно з ч.3 ст. 15 згаданого закону, проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, оприлюднюються не пізніше як за 20 робочих днів до дати їх розгляду.
 
Ужгород.