На одному зі в’їздів до Миколаєва водії-далекобійники минулої середи зібралися на стихійний мітинг і вимагали появи представника влади. Приводом для їхньго виступу стала заборона проїзду великовантажного транспорту в світлий час доби основними дорогами Миколаївщини. І це не єдина наболіла тема для далекобійників.
Зрозуміло, така заборона — захід вимушений, і проблему загалом не розв’язує. Більшість доріг області розбито, вони стали вже притчею во язицех для водіїв усієї країни. Транспорту через регіон, з огляду на його географічне положення, проходить дуже багато, а важкі вантажівки можуть остаточно знищити розм’якшене від спеки дорожнє покриття.
Але у водіїв свої аргументи — вони хочуть нормально працювати. Але відсутність цивілізованих стоянок для великовантажного транспорту, побори на дорогах, корупція на пунктах вагового контролю стали вже нормою сьогодення. Про все це далекобійники розповідали першому заступнику голови Миколаївської облдержадміністрації Геннадій Ніколенку, який, слід віддати йому належне, дуже оперативно приїхав на зустріч з водіями.
Представник ОДА запропонував протестувальникам написати офіційне звернення до облдержадміністрації, яка направить його разом зі своїм листом до Кабміну, з пропозиціями щодо врегулювання «нестиковок» на законодавчому рівні.