У Комітеті з питань науки і освіти розпочала діяльність робоча група з напрацювань положень нового законопроекту «Про освіту».
До її складу ввійшли відомі експерти в галузі освіти, науковці та керівники вищих навчальних закладів, представники федерації роботодавців, органів студентського самоврядування, міністерств та відомств.
Цей закон, за словами голови комітету Лілії Гриневич, має визначати основи законодавства про освіту, стати базовим і давати напрям розвитку національної системи освіти загалом: від дошкільної до освіти впродовж життя.
 «Ми повинні зробити цей закон людиноцентричним. Поставити в центр нього дитину — її розвиток і розширення потенціалу впродовж життя, а також вчителя і викладача — поліпшення їхнього соціального становища і мотивації до кваліфікаційного зростання», — зазначає Лілія Гриневич.
Голова комітету звернула увагу на те, що в законопроекті буде здійснена «юридизація» конституційного права на освіту в такий спосіб, щоб держава могла гарантувати право громадян на освіту в максимальному обсязі, залишаючись у межах доступних державних ресурсів. Також буде визначено види освіти, освітні рівні, передбачено визначення державної політики, принципи управління, повноваження органів влади тощо. Окремий розділ законопроекту присвячуватиметься академічним свободам, автономії навчального закладу.
Вл. інф.