Приміщення Врадіївського райвідділу міліції розгромлене — його атакували місцеві жителі. Міліція застосувала сльозогінний газ. За попередніми даними, є жертви. Наказом міністра внутрішніх справ звільнено з посад начальника УМВС у Миколаївській області Валентина Парсенюка і начальника Врадіївського райвідділу міліції Віталія Синицького. За фактом нападу на Врадіївський райвідділ міліції розпочато кримінальне провадження.
Це лише стислі підсумки подій понеділка в тихому селищі Врадіївка. Коментарі до них з різних джерел украй суперечливі. Тому опиратимемося винятково на факти й свідчення очевидців. Отже...
У Миколаєві
О 16-й годині у Миколаївській обласній прокуратурі було призначено брифінг. З журналістами обережно розмовляв заступник прокурора області Дмитро Єфименко — на цій посаді він перебував рівно десять днів. Заступник прокурора повідомив, що справа про зґвалтування й побиття Ірини К. перебуває під його особистим контролем, її передали в прокуратуру області, нею займається група із трьох досвідчених слідчих. Затримані на підставі беззаперечних доказів і підозрюються в скоєнні злочину двоє: інспектор дозвільної системи Врадіївського райвідділу лейтенант міліції Дмитро Поліщук і його приятель, єгер місцевого лісгоспу (він же — таксист) Сергій Рябиненко.
Рябиненко повністю визнав свою провину й дає свідчення. Поліщук свою участь у злочині категорично заперечує. Так, лейтенант є племінником прокурора Заводського району Миколаєва, але це жодним чином не вплине на хід розслідування, запевнив заступник прокурора області. Щодо третього фігуранта, сказав він, то капітан міліції Євген Дрижак проходить у справі як свідок. Він, як і раніше, ходить на роботу. Доказів і обґрунтованих свідчень проти нього немає. Того вечора Дрижак був на чергуванні, й відеореєстратор райвідділу не зафіксував його відлучення зі служби. Понад те, на записі реєстратора постійно присутня «частина тіла Дрижака», що дає змогу стверджувати: під час скоєння злочину капітан дрімав на диванчику в кімнаті відпочинку, що не є порушенням.
Жорсткий диск відеореєстратора вилучено, його перевіряють на фальсифікацію запису. Крім того, проведено безліч слідчих дій, замовлено декілька експертиз (лише щодо Дрижака — 4), які дадуть змогу точно сказати, винен він чи ні. Але на це потрібен час.
Щодо запису відеокамери врадіївського магазину, де, як стверджує миколаївська правозахисниця Олена Кабашна, видно, що потерпілу силоміць заштовхують до машини троє чоловіків, заступник прокурора повідомив, що неможливо чітко ідентифікувати кількість учасників злочину. І насамкінець запевнив: усі злочинці понесуть заслужене покарання.
У Врадіївці
О 19-й годині біля приміщення районної міліції зібралося близько тисячі осіб. Вони були налаштовані рішуче й вимагали притягти до відповідальності Євгена Дрижака, в якого й раніше була в селищі досить сумнівна репутація. На стихійний мітинг прийшли, між іншим, люди, чиїх рідних і близьких катували в міліції, а також родичі декількох хлопців, яких місцеві «правоохоронці» довели до самогубства, катуваннями вибиваючи явки з повинною в злочинах, яких вони не скоювали.
Утихомирити натовп спробували голова райдержадміністрації Віталій Ростов і начальник райвідділу міліції Віталій Синицький. Їх засвистали. Чиновники спробували увійти до приміщення райвідділу, але тут хтось помітив (або йому здалося), що з вікна визирає усміхнений Дрижак...
Розлючений натовп кинувся на штурм. У вікна й двері полетіло каміння, яйця й навіть... пляшки із запалювальною сумішшю! Припарковані тут міліцейські машини розбили, ворота — виламали. 
Міліціонери відступали, хтось забарикадувався в підвалі. У відповідь в юрбу з приміщення полетіли димові шашки. Одна з них, за словами очевидця, потрапила в жінку, яка прийшла на площу із трирічною дитиною. Жінку госпіталізовано. Як, нібито, і якогось чоловіка, який одержав вогнепальне поранення, оскільки міліціонери застосували табельну зброю, але, за їхніми словами, стріляли винятково вгору. Голова РДА, у свою чергу, стверджує, що госпіталізованих немає.
Уже після півночі у Врадіївку примчали начальник УВС області Валентин Парсенюк і зампрокурора області Дмитро Єфименко. Не одразу, але їм все-таки вдалося втихомирити бунтівників і вмовити їх розійтися. Коли площа спорожніла, сюди ввірвалися бійці «Беркута», які приїхали з Миколаєва й Первомайська. Рано-вранці площу огородили стрічкою, й експерти взялися ретельно збирати численні докази. Фасад приміщення райвідділу спотворений, на ньому видно сліди вибухів і крові, всі вікна й двері розбиті.
 
Після штурму райвідділу міліції.
Фото з сайту http://news.pn/ru.