Шокуючий випадок трапився в мікрорайоні Текстильник у Кіровському районі Донецька: зловмисник серед білого дня вистрелив у десятирічного хлопчика. Дитину із пораненням доставили до лікарні. Як повідомили в прес-службі міського управління міліції, нині його життю та здоров’ю нічого не загрожує, він перебуває під наглядом медиків. За фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї, або іншого предмету, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень). Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.
Обставини події з’ясовують, але друзі родини 10-річного Данила кажуть, що конфлікт стався після того, як компанія дітлахів бавилася петардами в житловому кварталі. Роздратований чоловік вистрелив із балкона, потрапивши у малого, який стояв спиною до нього.
«Я розмовляла з одним із хлопчиків, йому дев’ять років, він не розгубився і викликав міліцію зі свого телефону, — розповіла знайома родини потерпілого Наталія. — Дитина каже, що вони всі гралися сірниками-петардами, і якийсь дядько кричав: «Я стрілятиму!» Стріляв з будинку, розташованого подалі, а не з того, де стояли діти. Інший приятель сказав, що Данилко після пострілу скрутився, обхопив себе руками, але не впав. Вони побачили бризки крові на футболці. Хотіли донести друга додому на руках, але він височенький, дітям було б важко. Тому ішов сам, допомагали йому дівчинка та  хлопчик. Вдома вже мама поклала сина на диван і викликала «швидку».
За словами співрозмовниці, дорослих свідків інциденту знайти сусідам не вдалося. Хоча не виключено, що розваги дітей привернули увагу когось із дорослих. У школі, де навчається Данилко, батьки збирають гроші на його лікування. «У вівторок хлопчика перевезли до іншої обласної лікарні, де робитимуть операцію. Лариса, мама Данила, розповіла, що був консиліум лікарів, запропонували два варіанти, як дістати кулю. Проблема в тому, що її розташування постійно змінюється: це видно на кількох рентгенівських знімках. Дитина лежить на животі, при свідомості, але нічого не їсть. Сподіваюся, що операція пройде успішно», — додала Наталія.