Прокуратура Кривого Рогу з’ясовує, наскільки законним був виїзд за кордон дитячого колективу, учасники якого 17 червня дістали опіки ступень під час виступу на фестивалі в Болгарії. Особлива увага приділяється діям тих, хто мав забезпечити дотримання безпеки для життя і здоров’я маленьких артистів.
Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в прокуратурі Кривого Рогу, 10 червня зразковий художній колектив естрадно-спортивного танцю «Ювента» комунального позашкільного навчального закладу «Палац дитячої і юнацької творчості Центрально-Міського району» Кривого Рогу був запрошений оргкомітетом Міжнародного дитячого фестивалю в місті Несебр Республіки Болгарія. 13 червня керівник колективу уклав договір з туроператором, згідно з яким останній мав надавати послуги з оформлення поїздки та участі у фестивалі.
«Батьки дали згоду на виїзд дітей і оплату витрат на проїзд, харчування та проживання учасників колективу протягом 10 днів (415 євро на дитину), — зазначають у прокуратурі. — Відповідальність за схоронність життя і здоров’я дітей було покладено на керівників гуртка і медичного працівника, котрий супроводжував дитячий колектив».
Під час виступу 17 червня 22 учасники старшої групи ансамблю, виконуючи свій номер босоніж, дістали опіки ступень ніг. Потрібна була медична допомога і госпіталізація. Дітей уже виписали з лікарні й до 23 червня чекають удома.
До речі, за наявною інформацією, настрій дітям і їхнім батькам зіпсувало й журі, яке, на їхню думку, просто засудило колектив. Незважаючи на гарячий прийом глядацької аудиторії і шквал оплесків, «Ювента» одержала «срібло».
Вл. інф.