У Чернівецькій області не вистачає вакцин для проведення планових щеплень. Про це заявила заступник директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, повідомляє УНН.
За її словами, дефіцит вакцин, які повинні завозити за квотою Міністерства охорони здоров’я, спостерігається в області ще з 2010 року.
«За півріччя ми повинні були отримати 50 відсотків вакцини, а прийшло тільки 30. Тобто йдеться про 20 відсотків відставання», — сказала Марія Поліщук.
Чиновниця запевнила: тим, хто не отримав вакцинацію вчасно, її проведуть тільки-но з’являться необхідні медикаменти. Отже, рано чи пізно всі діти області пройдуть необхідну імунізацію.
За даними ВООЗ, 63 відсотки загальної кількості летальних випадків серед дітей пов’язані з інфекційною патологією, якої можна уникнути шляхом проведення вчасної і планової вакцинації. У середньому 350 українських дітей щорічно помирають від інфекцій, які можна профілактично попередити.
В Україні, відповідно до Національного календаря щеплень, обов’язкова вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, коклюшу, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.