Комітет з питань науки і освіти рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект закону № 2050 про внесення змін до Податкового кодексу України та доручити Комітету з питань податкової та митної політики підготувати його до другого читання.
Законопроектом передбачено норми, які сприятимуть розвитку ВНЗ. «Ідея розширення можливостей вищих навчальних закладів відповідає прагненням комітету», — зазначила його голова Лілія Гриневич.
Документом, зокрема, пропонується підтримати українських та іноземних благодійників, звільнивши їх від оподаткування на додану вартість; звільнити вищі навчальні заклади недержавної форми власності від оподаткування прибутку, отриманого від надання освітніх послуг; розширити пільги ВНЗ з податку на додану вартість; поширити дію пільги з податку на додану вартість на безкоштовну передачу приладів, обладнання, матеріалів на усі вищі навчальні заклади, які внесені до Державного реєстру наукових організацій і яким надається підтримка; звільнити усі вищі навчальні заклади від сплати земельного податку.
Вл. інф.