У Збаразькому замку на Тернопільщині відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму та комісії сейму Республіки Польща з питань фізичної культури, спорту і туризму, в якому взяли участь народні обранці обох країн, представники влади, фахівці з питань туризму Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Чернівецької, Закарпатської областей.
Під час зустрічі проаналізовано стан справ на туристичному ринку, відбувся обмін досвідом, йшлося також про захист культурної спадщини, яка належить історії обох народів. На Тернопільщині понад 1300 пам’яток містобудування та архітектури, 185 з них — національного значення. Польські туристи часто відвідують пам’ятні для них місця. За словами голови підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності парламентського комітету Івана Бушка, можливості держави щодо вкладення значних коштів у галузь обмежені, тому потрібно залучати до цієї справи бізнесові структури, розробляти спільні проекти з європейськими державами. У цьому плані поляки мають значний досвід, яким охоче ділилися з представниками української влади і туризму.
Учасники засідання звернулися до Кабінету Міністрів України з пропозицією розробити механізм передачі у довгострокову оренду бізнесовим структурам історико-архітектурних об’єктів за умови збереження їх архітектурного стилю та самобутності, а також механізм співпраці інвесторів і державної архітектурної служби щодо збереження, реставрації та експлуатації пам’яток архітектури.
 
Тернопільська область.