Уже наступного дня після страшного урагану, що паралізував Південну Пальміру й завдав величезних матеріальних збитків, владі Одеси вдалося повернути місто до нормального життя. А за наступні три дні основні наслідки стихії було ліквідовано. Міський голова Олексій Костусєв особисто організовував роботи й брав у них участь.

1 і 2 червня міський голова, його заступники, керівники районних адміністрацій працювали на найважчих ділянках. Уже до вечора 1 червня було відкрито для проїзду проспекти й вулиці міста. До 21-ї години 2 червня закінчено зачищення Французького бульвару, найбільш постраждалого від стихії. Незважаючи на те, що 90 відсотків контактної мережі міськелектротранспорту постраждало, а на великих ділянках вона виявилася повністю знищеною, 3 червня в місті пущено всі трамвайні та тролейбусні маршрути. Матері загиблого 48-річного Євгена Литвинова міський голова Олексій Костусєв надав матеріальну допомогу в розмірі 100 тисяч гривень. Після урагану 38 людей одержали медичну допомогу амбулаторно й п’ять осіб у стаціонарі.

Протягом одного дня у всіх закладах охорони здоров’я й освіти було відновлено електропостачання, і вони працюють у штатному режимі. Випускні вечори у всіх одеських школах пройшли організовано і без пригод. У міському оздоровчо-спортивному комплексі «Вікторія» розпочалося оздоровлення дітей. Першими сезон літнього відпочинку відкрили 284 вихованці інтернатів №№1, 2 і 5.

Активно відновлюється зруйнована ураганом прибережна зона. Влада запевнила, що курортний сезон не буде зірвано і відбудеться він у звичайному режимі. У місті триває капітальний і поточний ремонт доріг. Серед інших, капітально ремонтується знакова для одеситів площа 10 квітня.

Однією з найгостріших проблем було відновлення електропостачання міста. Ураган зруйнував 60 опор, знищив величезну кількість ліній електропередач.  Завдяки злагодженій роботі енергетиків і міських комунальних служб уже ввечері 5 червня всі багатоквартирні будинки були підключені до електропостачання.

Триває вивезення пошкоджених дерев. За попередніх підрахунках, їх число становить не менш як 3000. На своїй сторінці в Facebook О. Костусєв подякував всім одеситам, військовослужбовцям, організаціям та їхнім керівникам, які прийшли на допомогу місту за його закликом. Рада фракції Партії регіонів в Одеській міськраді схвалила і підтримала дії міського голови і його команди в умовах надзвичайної ситуації. У місті відкрито спеціальний рахунок, на який усі охочі можуть перевести кошти, які підуть на ліквідацію наслідків стихії.

Олексій Костусєв одним з перших переказав на нього свою місячну зарплату. Незважаючи на те, що 4 червня в Одесі почалися дощі, роботи з остаточного усунення наслідків удару стихії активно тривають.

Реквізити рахунку для переказу благодійних коштів на ліквідацію наслідків стихійного лиха в Одесі:

Банк — ГУДКСУ в Одеській області; рахунок — 31519931700002; МФО — 828011; Код ЄДРПОУ — 38016923; Одержувач — УДКСУ в м. Одесі Одеської області; КБК — 50110000 «Цільовий фонд Одеської міської ради»; Призначення платежу: «На ліквідацію наслідків стихійного лиха в м. Одесі».

ДО РЕЧІ

Уже 1 червня владі Одеси вдалося повернути місто до повноцінного життя.

ФАКТ

На третій день після удару стихії в місті пущено всі трамвайні та тролейбусні маршрути.