151 суб’єкт підприємницької діяльності проінспектували з початку року фахівці управління з питань захисту прав споживачів Дніпропетровської міськради. Товарів перевірили на суму понад 470 тисяч гривень, на більш як 100 тисяч гривень визнали їх неякісними. Відповідно до приписів, їх продаж має бути припинено.
Як розповіли кореспондентові «Голосу України» в управлінні, з початку року за неякісні товари й послуги городянам було повернуто понад 11 тисяч гривень. На злісних порушників законодавства про захист прав споживачів складено 12 адміністративних протоколів.
«Надійшло 117 письмових звернень від жителів міста стосовно порушення їхніх прав як споживачів. Наші фахівці допомогли задовольнити вимоги заявників, — зазначають в управлінні. — Також надано понад тисячу консультацій телефоном, а на особистий прийом до начальника управління звернулися 250 дніпропетровців».
Найчастіше скаржаться на непродовольчі товари, зокрема, на побутову техніку, одяг і взуття. Незадоволені городяни й послугами з виготовлення металопластикових конструкцій, меблів на замовлення, а також якістю телефонного зв’язку й телебачення.
Дніпропетровська область.