Упродовж трьох місяців до бюджетів усіх рівнів на Вінниччині сплатили мільярд 98 мільйонів гривень. До державного бюджету надійшло 561,6 мільйона гривень, місцеві бюджети отримали 536,5 мільйона гривень, повідомила голова ДПС у Вінницькій області Ірина Зленко.
Причому зроблено це в період, коли відсутня активна діяльність сільськогосподарських підприємств, пік виробництва у яких припадає на весну-осінь. Через сезонність виробництва так само не працюють цукрові заводи та деякі інші виробництва переробної галузі, яка домінує в промисловості регіону.
Збільшення суми податків на 89,2 мільйона гривень у порівнянні з першим кварталом минулого року (8,8 відсотка) Ірина Зленко пояснює зміною стилю роботи податківців з платниками податків. «В області запроваджено нову структуру податкового сервісу, яка зосереджена в 14 центрах сервісного обслуговування, — наголошує     І. Зленко, — а також спрощено процедуру адміністрування податків і зборів. Результатом співпраці стало збільшення надходження коштів».
За інформацією податківців, найбільший приріст платежів — від податку на прибуток підприємств (плюс 60,1 мільйона гривень). Від податків на доходи фізичних осіб отримали більше на 24,8 мільйона гривень. Зросли надходження від діяльності малого бізнесу — на 27,9 мільйона гривень. З податку на землю надійшло більше на 13,4 мільйона гривень.
Вінницька область.