Такий шлях пройшов тридцятирічний військовослужбовець із Кривого Рогу, який повернувся додому в коротку відпустку із зони АТО. Замість того щоб відпочивати й відновлювати сили, він вирішив зайнятися реалізацією прихопленого із собою арсеналу. До продажу приготував 18 ручних гранат РГД-5 і Ф-1 із запалами, понад дві тисячі патронів до автомата і майже 160 патронів до кулемета.

За наявною інформацією, новоявлений збройовий барон, який до мобілізації працював приватним підприємцем з виготовлення меблів, почав шукати можливість продати свій «товар» через знайомих. За гранату, наприклад, просив сімсот гривень. І, як повідомили в ГУ МВС України в Дніпропетровській області, за першої ж спроби збуту був затриманий. Крім зброї в автомобілі військового виявили півграма наркотику амфетамін.

— Спротиву під час затримання чоловік не чинив. Він не очікував, що правоохоронці так спрацюють, — розповів журналістам керівник карного розшуку міліції Дніпропетровська Олег Літун.

Боєприпаси і наркотик спрямовані на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУМВС. Затриманому загрожує покарання за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) — позбавлення волі строком від трьох до семи років.

— Хочу звернутися до таких, як я, хлопців, котрі приїжджають із Донецька, — каже сам затриманий, який провину свою усвідомив і тепер кається. — Залишіть це краще там або здайте в частину. Воно не варте того, щоб приїхати звідти героєм, а тут бути бандитом.

Фото прес-служби ГУ МВС України в області.