Тіла двадцяти загиблих у зоні АТО упізнані за збігом ДНК із родичами, які проживають на Дніпропетровщині. А всього до органів міліції звернулося 130 осіб, які розшукують своїх близьких. Та лише 90 із них здали аналізи.
— Існує психологічний чинник, коли люди не хочуть вірити в те, що їх близькі загинули, сподіваються, що вони перебувають у полоні, — зазначають у департаменті взаємодії із правоохоронними органами ОДА. — Тому і не приходять здавати аналізи або категорично відмовляються від цих процедур.
За словами директора департаменту Ірини Федорчук, треба врахувати і той факт, що на території Донецької та Луганської областей залишається ще багато невивезених тіл загиблих. Стоїть завдання максимально наповнювати базу зразками аналізів, щоб швидше встановлювати осіб.
Починаючи з 11 вересня у Дніпропетровську поховано 136 тіл загиблих у зоні проведення АТО. По кожному випадку були відібрані зразки аналізів і внесені до єдиної бази. У моргах області зараз перебувають останки понад 20 загиблих, особи яких не встановлено.
Вл. інф.