У прокуратурі Одеської області відзначили, що до них надійшли матеріали Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря за фактом самовільного скидання в акваторію моря в районі пляжу «Аркадія» неочищених каналізаційних стоків.
«Під час виконання робіт з реалізації проекту «Реконструкція магістральної частини системи водовідведення Південного басейну каналізування Одеси» без отримання відповідних дозволів було відключено каналізаційно-насосну станцію та проведено спорожнення напірного колектора», — розповіли в обласній прокуратурі.
Крім того, під час проведення монтажних робіт неочищені каналізаційні стоки надходили безпосередньо в акваторію Чорного моря в районі «Аркадії». Зазначимо, що в море так потрапила 21 тисяча куб. м стоків, внаслідок чого сталося забруднення поверхневих вод.
Загальна сума завданих довкіллю збитків становить понад 53 мільйона гривень.
Дозволи на виконання будівельних робіт було надано Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській області. Усі матеріали для проведення перевірки та прийняття, за наявності підстав, заходів реагування вже направлено до Одеської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері.
Вода в одеській «Аркадії» має очиститися від каналізаційних стоків за два тижні. Про це повідомляють одеські ЗМІ з посиланням на першого заступника начальника управління екологічної безпеки Одеської міської ради Валентину Дацюк.
За її словами, скидання фекалій не загрожує одеситам. З урахуванням невисокої температури повітря та води море має очиститися самостійно.
Одеса.