Місячник озеленення Вінниччини в обласному центрі розпочали зі старовинного парку, закладеного багато років тому поміщиком Грохольським.

Нині тут розташований обласний ендокринологічний диспансер. Його головний лікар, він же голова громадської ради при облдержадміністрації та облраді Пилип Прудиус, звернувся до молоді міста з пропозицією відновити старі дерева. Ініціативу підтримали члени благодійного фонду «Здорова нація», які разом із його президентом Вадимом Кудіяровим вийшли на суботник. Активними учасниками акції «Відновимо старовинний парк!» стали також спортсмени міста.

— Загалом ми посадили сто саджанців червоного дуба та двісті ялинок, — каже Вадим Кудіяров. — Це було в суботу, 13 квітня. А наступного дня разом із активістами громадських рухів «Народна Воля» та «Екологічний опір» садили дерева вздовж вулиці Червоноармійської у Вінниці.

— Щоб досягти середньодержавного показника заліснення території, нам треба озеленити ще тридцять тисяч гектарів краю, — повідомили в прес-службі обласного управління лісового та мисливського господарства. Нині на Вінниччині показник лісистості становить менше 14 відсотків (середньоукраїнський показник — 15,6%). Для порівняння: Білорусь заліснена на 35%, Німеччина — на 30%, Польща — 28%.

Вінницька область.