Своє 95-річчя відзначила одна з найстаріших газет регіону — «Приазовский рабочий» (м. Маріуполь). Щоденна газета під назвою «Революционное слово» з’явилася у приморському місті в 1918 році: дві сторінки коштували 20 копійок. Попри революційну назву, видання зналося на рекламі: першу сторінку займали оголошення про послуги приватних лікарів, відкриття закладів харчування та театральні вистави. А вже на другій можна було прочитати новини — від Катеринослава й Харкова до Іркутська і Владивостока.

Але найбільшу цінність мали місцеві новини. Приміром, часопис повідомляв про нестачу продуктів у місті: для забезпечення городян продовольством влада Маріуполя навіть відправила до Єйська 50 тисяч пудів заліза в обмін на 75 тисяч пудів пшеничного борошна. Насувався дефіцит медикаментів: їх запаси в аптеках було взято на облік та мали відпускатися в мінімальній кількості. Газетні сторінки зберегли подробиці запеклої боротьби за владу на фронтах громадянської війни, які проходили в регіоні.

Тепер перші номери видання — глибока історія. Так само, як і випуски україномовного варіанта газети, що виходив у 30-ті роки минулого століття під назвою «Приазовський пролетар». На кілька годин минуле ожило в стінах Донецького академічного обласного російського драматичного театру, де відбулися урочистості з нагоди 95-річчя газети. Просто на сцені було споруджено декорації, які відтворювали старовинну будівлю редакції. А перед очима глядачів проходили епохи, державні діячі та історичні події. Гостями свята стали керівники міста й області, промислових підприємств і вишів, Національної спілки журналістів України, колеги-журналісти. Фойє театру прикрасили портрети співробітників видання та моменти історії газети.

Привітання колективу газети надіслали Президент України Віктор Янукович, Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, Прем’єр-міністр України Микола Азаров. 

З нагоди річниці з дня заснування видання нагороджене Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, а кращі працівники газети — грамотами обласної державної адміністрації та міської ради. Завершилося свято концертом майстрів мистецтв Маріуполя.

Цими днями побачила світ нова книга журналіста і краєзнавця Семена Гольдберга «Час — газетним рядком». У виданні простежується шлях газети, розповідається про вчорашній і завтрашній день провідного видання Приазов’я. «Попереду — нові трудові будні, нові творчі плани, цілі й завдання, — розмірковує головний редактор «Приазовского рабочего», депутат обласної ради Микола Токарський. — Досвіду й ентузіазму нам не позичати. Незважаючи на солідний вік видання, колектив молодий душею, повний сил і енергії. Говорячи словами Маяковського, «лет до ста расти нам без старости!»

Особливо тепло зустрічали гостю свята, колишнього редактора газети Віру Черемних, яка протягом п’ятнадцяти років очолювала видання, а нині є головним редактором професійного журналу «Журналіст України». «Будь-який розвиток неможливий без пам’яті. Потрібно розповідати молоді про попередніх редакторів і журналістів — Андрія Зоненка, Івана Коробова, Віктора Григор’єва. Будь-яка справа, особливо такий соціальний продукт, як газета, — це перш за все люди, які його виробляють і які читають», — підкреслила Віра Черемних.