Чотири кримінальні провадження за фактами безпідставного завищення тарифів на оплату за теплову енергію відкрито правоохоронцями Вінниччини. Цей факт підтвердив начальник Вінницької обласної міліції генерал Віктор Русин.

За його словами, необґрунтоване завищення тарифів встановлено працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

— Доведено, що з вини теплопостачальних організацій споживачі змушені були сплачувати за тепло на 30—40 відсотків більше, ніж передбачено законом, — каже генерал Віктор Русин. — Загальна сума збитків, завданих користувачам послуг, за попередніми підрахунками, становить понад мільйон гривень.

Порушення чинного законодавства скоїли підприємства комунальної форми власності, які є постачальниками теплової енергії населенню, уточнив керівник обласної міліції. Правоохоронці перевірили порядок формування, встановлення та застосування тарифів на деяких теплопостачальних підприємствах і з’ясували, що завищені тарифи на централізоване опалення запроваджено через зловживання керівниками цих підприємств службовим становищем. Тому кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем».