Гуманному ставленню до людей з обмеженими фізичними можливостями сприятиме книжка «Кожен з нас особливий», видана за кошти Вінницької міськради громадською організацією «Гармонія».
На яскраво оформленій обкладинці зображено дівчинку в інвалідному візку. Соломійка разом зі своїм другом Промінчиком подорожує Вінницею і розповідає про умови, що їх створено у рідному місті для тих, хто не може обійтися без допомоги інших людей. У книжці також йдеться про те, як живуть, навчаються, відпочивають діти з фізичними вадами. Видання містить методичні рекомендації для дорослих, насамперед для вчителів та вихователів дитсадків, про те, як ставитися до таких дітей, чим їм можна допомогти. Хоч як дивно, чи не найкращим подарунком для головної героїні Соломійки є звичайнісінька щира посмішка будь-якої людини.
— Головна мета нашого видання в тому, щоб ті, хто живе поруч, як до рівних ставилися до людей з фізичними вадами, — наголосила під час презентації книжки голова громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк, яка сама багато років не обходиться без інвалідного візка. За її словами, на сторінках видання — фотознімки та малюнки тільки членів їхньої організації.
— Це перше у нашому місті видання такого плану, яке вчить гуманному ставленню суспільства до людей з фізичними вадами, — каже заступник міського голови Вінниці Валентина Балицька.
Незвичайну книжку безплатно поширять у навчальних закладах міста разом з календарями та брошурою «Розклад уроків», де на малюнках у колі учнів є діти в інвалідних візках.