Влада Дніпропетровщини визначилася з трьома найкращими досягненнями року, який минає, у сфері економіки. Найголовнішим названо зниження збитків держпідприємств — їх стало на 76 мільйонів гривень менше порівняно з минулим роком. «Срібло» одержали проекти, в які вклалися найбільші світові донори. А «бронза» дісталася іноземному інвестуванню в розмірі 90 мільйонів доларів.

Як повідомили «Голосу України» в облдержадміністрації, було сформовано реєстр об’єктів держвласності, проведено їх інвентаризацію, затверджено річні й стратегічні фінансові плани. А також щокварталу проводять моніторинг виконання показників цих планів і оцінку ефективності діяльності підприємств. «Зокрема, виведено із кризової ситуації підприємство «Кривбаспромводопостачання», — наголошують в ОДА.

США (Агентство з міжнародного розвитку USAІD), ЄС, ООН, Світовий банк (Український фонд соціальних інвестицій), уряд Канади стали донорами проектів, спрямованих, зокрема, на впровадження технологій ефективного енергоспоживання й реформування місцевих бюджетів.

— Іноземні інвестори не перестали довіряти нашому регіону, — заявляють в облдержадміністрації. — За дев’ять місяців нерезиденти вклали іноземні інвестиції у дванадцять підприємств області на понад 90 мільйонів доларів США. Тож обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області, становить 8,142 мільярда доларів. Це перше місце серед регіонів України.