З цією метою представники громадських організацій розповсюджують серед городян анкету, в якій містяться конкретні запитання щодо транспортного забезпечення пасажирів.
— Влада наголошує, що її рішення дало позитив для городян. Але це думка чиновників. Ми ж маємо намір отримати оцінку тих, хто безпосередньо кожен день стикається з таким нововведенням, — каже один із активістів, який поширює на вулицях міста анкету.
Крім оцінки реформи, респондентів просять внести конкретні пропозиції з приводу вдосконалення системи перевезення пасажирів. «Наша мета не лише оцінити саме рішення і його ефективність, а й наголосити на вузьких місцях, вказати, де пробуксовує реформа і запропонувати варіант розв’язання проблем».
Нагадаємо, рік тому Вінницька міськрада розпочала реформу в транспортних перевезеннях городян. Її суть зводилася до заміни маршрутних таксі на комунальний транспорт. Частина маршруток, які ще залишилися, використовують для підвезення пасажирів до місць зупинок громадського транспорту. Крім того, приватні перевізники працюють під крилом комунального підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління». Найбільшою незручністю для пасажирів стала необхідність пересідати з одного виду транспорту на інший.
— Представники влади наголошують, що готові взяти до уваги кожну важливу пропозицію, ось ми і збираємо їх. Дуже сподіваємося, що до думки пасажирів не тільки дослухаються, а й зроблять належні висновки, — кажуть громадські активісти.
 
Вінниця.