На один мільйон 145 тисяч гривень зменшили заборгованість із зарплати в лютому на Вінниччині. Станом на 1 березня роботодавці не повернули трудівникам зароблених 12,5 мільйона гривень. Такі дані наводить головне управління статистики у Вінницькій області.
Трохи більше половини з названої суми (53,9 відсотка) становлять борги підприємств-банкрутів. Їх в області налічується 36, загалом вони заборгували 6,7 мільйона гривень.
Вінницька облдержадміністрація пропонує створити на рівні держави фонд для накопичення коштів з метою повернення зароблених грошей на тих підприємствах, де використано всі можливості для розрахунку і відсутні будь-які цінності та активи для їх реалізації. Третину боргів не повернули на економічно активних підприємствах.
У середньому роботодавці заборгували кожному зі своїх трудівників 3868 гривень зарплати. У загальній сумі зарплатних боргів у державі питома вага Вінниччини становить 1,1 відсотка. Нагадаємо, що керівник області Іван Мовчан доручив підлеглим мобілізувати всі наявні ресурси, щоб до кінця нинішнього року область стала територією без зарплатних боргів.