Протягом минулого року на Вінниччині в атмосферу потрапило 101,3 тисячі тонн шкідливих речовин. Це на 14 тонн більше, ніж 2011-го, повідомили в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області.
Найгірша ситуація у місті енергетиків Ладижині, де викиди в атмосферу перевищили 75 тисяч тонн (74,6% від загальної кількості).
Навіть в обласному центрі, де значно більше промислових підприємств, цей показник становить 59,2 тонни. Високий рівень забруднення у залізничному Козятині — 70,6 тонни на кожен квадратний кілометр. Ще в одному місті залізничників — Жмеринці — на такій само площі зафіксовано 25 тонн шкідливих речовин.
У середньому на одного мешканця краю торік припадало 62,1 кілограма викидів. В обласному центрі — 11 кілограмів. Основними забруднювачами повітря залишаються підприємства енергетики, газопостачання, переробної промисловості та транспорт. Збільшення обсягів викидів фахівці пояснюють зростанням промислового виробництва у названих галузях та у сільському господарстві.
Вінницька область.