Унаслідок пожежі, яка сталася у двоповерховому дерев’яному житловому будинку в Кураховому Мар’їнського району (Донецька область), постраждали мешканці 18 квартир — усього 53 особи, з них — шестеро дітей. За інформацією Державної служби із надзвичайних ситуацій, вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі близько 600 квадратних метрів, пошкоджено квартири й особисті речі. Жертв немає. Попередня причина виникнення пожежі — порушення правил техніки безпеки під час проведення газозварювальних робіт. За фактом події правоохоронні органи проводять розслідування.

— Усім потерпілим надано тимчасове житло, харчування та предмети особистої гігієни. Протягом півтори години питання було вирішено, — повідомив «Голосу України» міський голова Курахового Сергій Сажко. — Нині відкриваємо благодійний рахунок для збору коштів для допомоги родинам, представники банку оформлюють персональні рахунки для кожної сім’ї. У деяких є проблема з документами — вони згоріли, тому терміново відновлюємо. У середу збирається позачергова сесія міської ради, яка вирішить питання про виділення матеріальної допомоги та житла.

Із 36 потерпілих 24 поселилися у запропонованому санаторії-профілакторії одного з місцевих підприємств, де є всі умови — опалення, гаряча вода, безплатне харчування. Решта переїхала до родичів або має інше житло. Інформації про те, чи були застраховані квартири або майно, немає. За словами міського голови, будинок, який згорів, відновленню не підлягає. Тому влада шукатиме житло для погорільців. Насамперед — для тих, хто не має жодних варіантів даху над головою. «Ведеться робота, піднімаються документи, у кого взагалі нічого немає — в першу чергу даватимемо квартири», — сказав Сергій Сажко.

Вл. інф.