Шестиквартирний будинок на вулиці Охтирській у Донецьку згорів у ніч із суботи на неділю. Загинула мешканка однієї із квартир, а її сусіди залишилися без даху над головою: вогнем пошкоджено дерев’яні перекриття та покрівлю будинку. «Я з дружиною і сином восьми років вискочив надвір, вогонь поширювався миттєво. Дивилися, як гасили наш будинок, як він догоряв, — розповів один із потерпілих, приватний підприємець Олег Манзюк. — Що і як — не було відомо, доки о дванадцятій дня в неділю не приїхала голова райвиконкому».

Загалом у згорілих квартирах мешкало 20 осіб, із них — троє неповнолітні діти. Керівник Калінінського райвиконкому Тетяна Курносова заявила журналістам, що люди не залишаться на вулиці, а біля аварійного будинку буде виставлено охорону міліції. Питання відновлення житла чи виділення нового вирішуватиметься на рівні міста. Уже в неділю потерпілим родинам виділили кімнати в гуртожитку ТОВ «Донецькшахтопроходка».

«Деякі речі залишилися, але користуватися ними неможливо через запах диму. Дитячого практично нічого не збереглося, та родичі й знайомі принесли і взуття, і одяг. Діти й жінки залишилися в гуртожитку, а ми із сусідами вирішили ночувати в машинах поблизу будинку — щоб мародери не розтягли майно. Шкода буде, адже стільки праці вкладено. Хоча й міліцію поруч бачили», — поділився новинами Олег Манзюк.

За попередніми даними причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем мешканки будинку — літньої жінки, яка загинула.

Фото Ігоря ТКАЧЕНКА. («Укрінформ»)