Дев’яносто сімей залізничників у місті Козятин отримали квартири в будинку, зведеному за кошти Південно-Західної залізниці. Житло новоселам надали безкоштовно. Витрати на його спорудження взяла на себе залізниця.

Будинок вводили в експлуатацію почергово: перші 45 квартир розподілили на початку минулого року. В останній декаді березня 2013-го ключі від квартир вручили решті новоселів.

Вони отримали їх із рук начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина.

— Безкоштовне житло — це внесок нашого підприємства в соціальний захист не тільки тих, хто безпосередньо працює на залізниці, а й ветеранів, викладачів Козятинського залізничного училища, де готують кадри для структурних підрозділів Південно-Західної залізниці, — наголосив Олексій Кривопішин.

За його словами, вже нинішнього року в Козятині розпочнуть будівництво ще одного житлового будинку, також за кошти залізниці. З міською радою вже досягнуто домовленості про виділення земельної ділянки під майбутню новобудову.

У першій черзі зданої в експлуатацію новобудови отримала квартиру ветеран залізниці Любов Яремчук. Із початку 90-х років минулого століття жінка разом із чоловіком (на жаль, його вже немає серед живих) і сином проживала в залізничному вагончику. Тепер мають власне житло. Новоселом стала також родина слюсаря депо станції Козятин Сергія Іванюти. Разом із дружиною Іриною вони виховують 13 дітей. 21 рік чекала на отримання квартири майстер виробничого навчання Козятинського вищого професійного училища залізничників Тетяна Савчук. Новоселами стали ще один майстер виробничого навчання цього ж навчального закладу Таїсія Балансова, а також заступник директора училища Олександр Кушпіль.

Голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан, вітаючи новоселів, повідомив, що в області реалізують проект спорудження житла в кожному райцентрі краю. Для майбутніх новобудов уже відведено земельні ділянки і виготовлено типову проектну документацію.

— Це будуть невеликі будинки котеджного типу на вісім квартир, — каже Іван Мовчан. — Однак з їх введенням в експлуатацію забезпечимо житлом працівників бюджетних установ, медиків, учителів, працівників культури. За словами керівника області, презентація такого проекту відбудеться у квітні в кожному із 27 районів області.