На Дніпропетровщині почастішали випадки шахрайства. Зловмисники видурюють у довірливих громадян великі суми грошей нібито за звільнення родичів із полону в зоні АТО. Або за «сприяння» у вирішенні питань зі співробітниками міліції. Про це повідомили в прес-службі ГУ МВС України в області.

Так, днями шістдесятирічна жителька Дніпропетровська заявила, що до неї подзвонив невідомий, який представився слідчим. Він розповів, що її син побив співробітника правоохоронних органів і понесе за це відповідальність. Для рятування від в’язниці «слідчий» запропонував переказати на зазначений рахунок дві тисячі гривень.

— Проведені заходи дали можливість установити чотирьох осіб, причетних до скоєння цього та інших таких само правопорушень, — зазначають у відомстві. — А от у пенсіонерки із Кривого Рогу, син якої також нібито потрапив до міліції, шахраї шляхом обману забрали двадцять тисяч гривень.

Ще одним популярним видом видурювання грошей стали збори коштів на лікування. Використовуючи ящики зі світлинами здорових дітей і підроблені довідки, зловмисники збагачуються на почутті жалю небайдужих, але надто довірливих людей.

Так, днями біля Троїцького собору в Дніпропетровську міліція виявила подібний факт: група осіб просила у перехожих кошти нібито на лікування дитини. Перевіркою було встановлено, що двоє раніше судимих чоловіків і жінка виготовили листівки і ящик, де розмістили світлину й інформацію про начебто хвору дитину. Збором коштів затримана жінка займалася на центральних вулицях міста досить довго.

Винним «світить» штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи до двох років. Або ж обмеження свободи до п’яти років.

Фото прес-служби ГУ МВС України в області.

Підручні засоби для видурювання грошей «на лікування дитини».