На розгляд депутатів Вінницької міськради передано проект рішення «Про створення комунального підприємства міськради —  «Муніципальна поліція».
До документа, підготовленого виконавчим комітетом міськради, додається статут пропонованого комунального підприємства. Нова структура належатиме до комунальної власності територіальної громади, а управлятиме нею Департамент комунального господарства міськради.
Ініціатором створення муніципального правоохоронного підрозділу є міський голова Вінниці Володимир Гройсман. Він неодноразово наголошував, що підзвітність муніципальної поліції громаді спонукатиме до відповідальнішого ставлення до виконання своїх обов’язків. Крім того, такий підрозділ простіший в управлінні, мобільніший у виконанні завдань, що стосуються забезпечення прав і законних інтересів суб’єктів господарювання, фізичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування. Одним з найважливіших його завдань є запобігання правопорушенням у місті, створення безпечних умов для городян.
— Муніципальна поліція не є чимось новим, такі підрозділи діють у низці європейських міст і сповна виправдовують витрати, передбачені на їх утримання, — наголошує міський голова Вінниці Володимир Гройсман. — Наявність такого підрозділу ще й сприятиме роботі правоохоронців державних силових структур.
Трохи більше одного мільйона гривень пропонується виділити на створення й утримання до кінця нинішнього року правоохоронної муніципальної структури. Таку цифру виконком затвердив разом з іншими установчими документами. Члени виконкому не мають сумніву, що більшість депутатів підтримає ініціативу міського голови. Адже питання попередньо обговорювалося не тільки в коридорах міської влади, а й у низці трудових колективів та з містянами. Кожному хочеться почуватися безпечно в рідному місті.