Висадити нинішньої весни мільйон саджанців граба навколо всіх сміттєзвалищ, що є на території Вінниччини, і ще таку саму кількість дерев різних порід — у скверах і парках — таке доручення дав підлеглим голова Вінницької облдержадміністрації Іван Мовчан.

Загальнообласним днем висадження дерев визначено в регіоні суботу, 6 квітня. До участі в озелененні територій мають долучитися працівники всіх бюджетних організацій та комунальних підприємств. «Цього дня маємо дружно продемонструвати конкретну роботу в унісон тим завдання, які виконуємо в галузі охорони довкілля, — наводить слова керівника області Департамент інформаційної політики. — Підтвердимо той факт, що розв’язуємо проблеми, які непокоять жителів краю, одночасно своїм прикладом залучимо і їх до роботи».
— Це буде наймасштабніше висадження дерев навколо місць складування побутових відходів і стихійних сміттєзвалищ, що коли-небудь проводилося в області, — стверджують у Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища. — Такі насадження нейтралізуватимуть згубну дію побутових відходів на довкілля.
Протягом часу, що залишився до проведення акції, екологи та лісівники мають подбати про придбання саджанців. Одночасно з висадкою граба триватиме робота з озеленення парків, скверів, населених пунктів. Територіальні громади планують озеленити місця свого проживання й відпочинку такою самою кількістю молодих насаджень.