На півночі Одеської області — у Кодимському та Балтському районах — місцеві жителі грабують старовинні кладовища, яким понад 400 років.
Єврейське кладовище в Кодимі давно перетворилося на пустку. Тут уже багато років не проводять поховання. Лише за деякими могилами ще доглядають родичі, які залишилися, та й ті, за винятком однієї особи, у Кодимі не живуть.
Старовинні надгробні плити з написами ще XVІ—XVІІ століть зламано, зруйновано входи в склепи, земля біля них зяє проваллями. Деякі люди розтягують цеглу, щоб потім з неї будувати печі або продати.
Старе польське кладовище розташовано на підвищенні однієї з вулиць на виїзді з Балти. У глибині цвинтаря є декілька родинних склепів. Нині поміж доріжок і доглянутих поховань на могилах вікової давнини вже зруйновано скульптури та надгробки, валяються уламки фресок і декоративних елементів. Старовинні могильні склепи розкрито й розграбовано, частину їх усередині засипано будівельним сміттям, є сліди розпиття спиртних напоїв. Металеві предмети розтягнуто.