Стали відомі подробиці нападу на офіс кредитної спілки «Альянс Україна» у Донецьку. Як повідомлялося, невідомий зловмисник, погрожуючи ножем, взяв у заручниці одну зі співробітниць. За словами виконувача обов’язків начальника ГУМВС України в Донецькій області Романа Романова, чоловік вимагав негайно перерахувати на його картку 50 тисяч гривень — інакше розправиться з 23-річною дівчиною. На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група райвідділу міліції, керівництво обласного і міського управлінь, а також батько співробітниці. Викликали бійців спецпідрозділу «Беркут», які спеціалізуються на затриманні особливо небезпечних злочинців.
Переговори із нападником вели мобільним телефоном батько дівчини та фахівці-психологи. Зловмисник був непохитним і на той момент уже поранив заручницю. Тому було прийнято рішення про застосування сили. Операцію провели блискавично. Зловмисника затримали й доставили до Ворошилівського райвідділу міліції. А потерпілу з різаними ранами обличчя, шиї та руки госпіталізували до лікарні.
За словами затриманого, понад місяць тому він уклав із кредитною спілкою договір на отримання кредиту в 50 тисяч гривень, вніс страховку в розмірі 3,5 тисячі, але ані отримати кредит, ані повернути страхову суму не зміг. Тим часом почали нараховуватися відсотки за кредитом — зрештою, у чоловіка здали нерви, і він пішов шукати правду.
Відкрито кримінальне провадження за фактом захоплення заручника. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років. Проводиться перевірка діяльності кредитної спілки, відкрито кримінальне провадження за статтею «шахрайство».
Донецька область.