Відкриття оновленого дитячого садочка у селі Велика Копаня (на знімку), яке славиться рекордною народжуваністю близнюків та двійнят, стало можливим завдяки співробітництву чеського краю Височина і Закарпаття. Тепер проблема черги у дошкільні заклади для маленьких громадян має зникнути на довгі роки.

Садок починав будувати ще далекого 1992-го радгосп «Комунар». Але після його розпаду недобудову розділили на паї. «Ми зуміли домовитися з пайовиками і вирішили передати майно у власність громади. А за підтримки тодішнього голови облради Івана Балоги дитсадок став частиною проекту співробітництва чеської Височини та Закарпаття. Завдяки цій співпраці громада отримала новий дитсадок», — каже великокопанський сільський голова Василь Пилип.

«Хочу подякувати нашим партнерам з чеської Височини і висловити подяку громаді за ініціативність», — сказав на відкритті першого у цьому році дитсадка на Закарпатті народний депутат Іван Балога. Також він вручив закладу набір комп’ютерної техніки.

«Упевнений, що попри економічні негаразди такі проекти реалізовуватимуть і надалі», — запевнив голова облради Володимир Чубірко.

Фото надане прес-службою облради.

Факт

У селі мешкає 61 пара близнюків. Цього року їх народилося три пари. Загалом у Великій Копані підростає понад 315 дошкільнят, та з них лише 130 малюків мають змогу відвідувати єдиний дошкільний заклад. Щоб розв’язати цю проблему, чотири роки тому вирішили відновити спорудження нового садочка. Проект фінансували спільно — чеська Височина та Закарпаття. Загалом у будівництво та благоустрій території вкладено 3,4 млн. гривень.