Голова Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віктор Чумак зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Норвегії в Україні Йоном Елведалом Фредріксеном.

Під час зустрічі В. Чумак зазначив, що сьогодні здійснюється активна робота щодо створення громадських формувань при комітеті та вдосконалення законодавства у сфері запобігання і протидії корупції.
Голова комітету також повідомив, що на 20 березня заплановано засідання «круглого столу» на тему: «Державна антикорупційна політика: оцінка громадянського суспільства» та наголосив, що однією з головних цілей політики комітету є його відкритість для конструктивного діалогу на всіх рівнях.
В. Чумак підкреслив, що норвезький досвід стосовно зміцнення демократичних засад дуже важливий для нашої країни, адже, за оцінкою Transparency Іnternatіonal за 2012 рік, Норвегія входить до десятки країн із найнижчим показником корупції в державному секторі.
Як зазначив Й. Фредріксен, посольство Норвегії розпочинає власний проект, спрямований на розвиток та підтримку громадянського суспільства в Україні. Він також наголосив на необхідності зміцнення діалогу між українськими парламентаріями та представниками міжнародної спільноти з метою чесного і відкритого обговорення наявних проблем у політичному житті країни та знаходження можливих шляхів для їх розв’язання. Це, на думку посла, стало б надійним фундаментом для плідної співпраці між Україною та міжнародними інституціями.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради.