Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря провів зустріч з Послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєром.
Сторони обговорили перспективи європейської інтеграції України та результати саміту «Україна—ЄС», який відбувся у Брюсселі 25 лютого.
М. Баєр високо оцінив зусилля комітету стосовно підготовки та ухвалення парламентом заяви Верховної Ради щодо підтримки європейської інтеграції України та наголосив, що Угорщина підтримує прагнення нашої держави у цьому напрямі.
«Ми були і залишаємося прихильниками наближення України до ЄС. Сподіваємося, що ваша країна вчасно виконає необхідні критерії, викладені у висновках Ради ЄС від 10 грудня 2012 року, що стосуються питань політично-вмотивованого переслідування опозиції та вибіркового правосуддя, реформування виборчого законодавства і реформи судової і правоохоронної систем, і ми зможемо підписати Угоду про Асоціацію до кінця цього року», — наголосив Посол Угорщини.
Г. Немиря подякував Послу за підтримку та поінформував його про ініціативу опозиції створити міжфракційне депутатське об’єднання «Україна — ЄС». Мета об’єднання — підготовка й ухвалення законів, необхідних для підписання Угоди про політичну асоціацію з Європейським Союзом та зону вільної торгівлі, наближення України до ЄС спільними зусиллями народних депутатів різної політичної приналежності.
Окрім того, сторони обговорили питання двостороннього співробітництва між Україною та Угорщиною. У цьому зв’язку М. Баєр висловив думку щодо необхідності зміцнення парламентського виміру двосторонньої співпраці. Сторони домовилися активізувати такий діалог, зокрема на рівні профільних парламентських комітетів.
Під час зустрічі йшлося також про пріоритети та плани роботи Комітету з питань європейської інтеграції на 2013 рік.
Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.