Комісія із розслідування причин авіакатастрофи, яка сталася 13 лютого в аеропорту Донецька, ще не оприлюднила висновки. На лікуванні в обласній травматологічній лікарні досі перебувають двоє членів екіпажу. Про це заявив журналістам голова обласної державної адміністрації Андрій Шишацький. Як повідомлялося, літак Ан-24, який виконував чартерний рейс за маршрутом Одеса—Донецьк, зазнав аварії, внаслідок якої п’ятеро осіб загинуло і дев’ятеро було госпіталізовано.

«Офіційного висновку комісії немає. Наскільки я розумію, взагалі сталося диво, що люди залишилися живими. Літак не сідав, заходячи на посадку, а пішов на друге коло, впав, перевернувся, його протягло, і в цій канаві, яка утворилася, зайнялося паливо», — розповів голова облдержадміністрації. Він спростував інформацію, розповсюджену в медіа, що нібито рятувальники та швидка допомога спрацювали із запізненням. За словами керівника області, 19 автомобілів швидкої допомоги виїхали одразу після отримання сигналу. «Ми обшукували 500 метрів, щоб знайти людей, тому що Одеса не знала, скільки осіб вилетіло. І МНС, і «швидка» прибули від моменту сигналу через 15 хвилин. О 18.09 літак упав, а сигнал надійшов о 18.17. «Швидка» має приїжджати від того моменту, як її викликали, а не від моменту падіння літака. Немає датчиків, які б інформували, що літак упав, тому «швидка» поїхала лише тоді, коли її викликали».

Андрій Шишацький розповів, що пасажири повітряного судна після аварії не хотіли, щоб їхні прізвища були записані. Кількість потерпілих тривалий час не могли уточнити. Рейс був чартерний, здійснювався спеціально до футбольного матчу в Донецьку, і серед тих, хто скористався такою можливістю, були не останні в Одесі люди. «Спочатку було озвучено цифру 42, потім 44 особи, в результаті виявилося 52 пасажири. Не хотіли, щоб їх фіксували, вони просто розбігалися. Ми їх шукали до наступного дня», — додав голова облдержадміністрації, зазначивши, що по медичну допомогу звернулося 37 чоловік, решта відмовилися та залишили Донецьк самостійно.

Донецьк.