Нові реанімобілі з Німеччини, сучасні знеболюючі препарати із Франції, а також багато іншого обладнання одержать лікарні Дніпропетровщини як благодійну допомогу з європейських країн.
Над реалізацією цього проекту працює «Міжнародна асоціація підтримки України». Свою діяльність вона почала ще на Майдані: допомагала потерпілим, відправляючи десятки людей на лікування за кордон.
— Минулого тижня ми привезли дві фури. Там було шістдесят функціональних ліжок, електростимулятор, ультразвуковий скальпель, апарат штучного дихання, пульсоксиметри, каталки, медичні меблі та одяг, — розповів операційний директор асоціації Тарас Дурбак. — Цей вантаж був розподілений між військовим госпіталем і двома лікарнями. У третій фурі, яку ми ще не розвантажували, — обладнання: столи, шафи, ліжка.
На черзі — поставки близько шістдесяти тисяч упаковок сучасних знеболюючих препаратів французького виробництва, які застосовуються в післяопераційний період. Також готується приїзд австрійських і французьких хірургів в Україну для проведення важких операцій. Крім того, з Німеччини буде поставлено десять реанімобілей.
— Разом з медичною допомогою до нас прибули подарунки від французьких дітей, виготовлені власноруч для поранених бійців, — сказав в. о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Македонський.