У Донецьку презентували «Перші обласні студентські спортивні ігри серед студентів, які проживають у гуртожитку». Ініціаторами проекту стали спортсмени й активісти Донецької асоціації студентських профспілкових організацій і Студентського парламенту при облраді. Патронує змагання благодійний фонд «Олександр Янукович». Його представники обіцяють профінансувати обладнання спортивних кімнат у двох гуртожитках, мешканці яких будуть переможцями у своїх номінаціях. Інформаційним партнером турніру виступає газета «Голос України».
Вітав учасників Олександр Мінаєв, голова Ради ректорів вузів області, ректор Донецького національного технічного університету: «Спорт — це пристрасть, він допомагає загартовувати характер, виховує якості, необхідні усім людям».
Ася Горшкова, голова Донецького обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України, сповнена оптимізму: «За останні 5 років наші студенти вже запропонували безліч ідей, які ми разом втілили у життя. Нині на території області спортивних заходів проводиться небагато: протягом 20 років не було подібної спартакіади».
Змагання відбуватимуться у двох категоріях: для вузів І—ІІ і ІІІ—ІV рівнів акредитації. У програмі — волейбол, легкоатлетичний крос, міні-футбол, настільний теніс і шахи. Як повідомили в оргкомітеті, уже надійшли заявки від 22 навчальних закладів області. Організатори обіцяють, що ті, хто посяде призові місця у кожній з номінацій, отримають подарунки. Підсумки ігор підіб’ють у квітні 2013 року.