Вирішення актуальних питань життєдіяльності регіону, які потребують законодавчого врегулювання, можливе лише у співпраці народних депутатів із органами регіональної влади. Про це йшлося на зустрічі голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького із народними депутатами від області, обраними в мажоритарних округах та за партійними списками. Учасники зустрічі зазначили, що необхідно відпрацювати механізми взаємозв’язку парламентарів із владою на місцях.

Керівник обласної державної адміністрації назвав економічну ситуацію в регіоні непростою — перш за все, через негативні міжнародні тенденції. Зокрема, внаслідок несприятливої кон’юнктури на світовому ринку металу з «мінусом» завершили рік металурги. Вирішити проблеми зі збутом могло б розширення внутрішнього ринку споживання. Тому в області розробили і направили до Кабінету Міністрів України пропозиції щодо збільшення споживання металопродукції вітчизняних виробників на внутрішньому ринку до мільйона тонн (у тому числі в Донецькій області — до 700 тисяч тонн).

Порушили на зустрічі і проблему зі збутом продукції вугільних підприємств, яка стала актуальною останнім часом через скорочення обсягів виробництва у металургійній галузі. Проблеми базової галузі промисловості викликали жваву дискусію серед учасників зустрічі. Депутати домовилися підняти питання збуту видобутого палива перед керівництвом профільних міністерств і відомств, адже від цього залежить добробут шахтарів та енергетична безпека країни.

Крім того, парламентарі та керівництво обласної державної адміністрації обговорили проблеми модернізації галузі житлово-комунального господарства, створення нових робочих місць, залучення інвестицій. Депутати висловили готовність плідно співпрацювати з обласною владою, керівниками міст і районів у вирішенні основних проблем виборців.

Донецьк.