Найбільшу на Вінниччині суму заборгованих грошей — 1,3 мільйона гривень — виплатили трудівникам Державного підприємства «Вінницька картографічна фабрика».
— Виплати цього боргу домагалися усім гуртом, — каже директор підприємства Микола Шишко. — І прокуратура втрутилася, і влада неодноразово зверталася з листами та запитами до Кабінету Міністрів. Голова обласної держадміністрації Іван Мовчан мав особисту зустріч з міністром. Отак спільними зусиллями нам нарешті повернули кошти, на отримання яких, відверто кажучи, колектив уже й не сподівався. Бо чекати їх довелося понад два роки.
Проблеми почалися 2009-го, коли постановою Кабміну підприємство передали з підпорядкування служби геодезії та картографії до Держкомзему. Насправді передача відбулася тільки на папері. Декілька років фабрика залишалася нічийною. Це негативно позначилося на роботі колективу, що призвело до заборгованості із зарплати.
Сповна використовувати свої потужності підприємство може за умови переходу у комунальну власність міста. Так вважає міський голова Вінниці Володимир Гройсман. З проханням вирішити це питання він звернувся до керівництва Державного земельного агентства. «Якщо в Києві дослухаються до нашої пропозиції, вирішуватимемо питання оздоровлення і відновлення роботи підприємства, — каже В. Гройсман. — Якщо ні, нехай вирішують, що робити, щоб підприємство працювало і люди мали роботу. Це для нас найважливіше».