До корпункту «Голосу України» зателефонувала вчителька-пенсіонерка Марія Коваленко. Відразу повідомила, що дзвонить не тільки від себе, а й від своїх колишніх колег-педагогів, які мешкають у Черкасах.
— У мене, як і в більшості вчителів, пенсія невелика,— схвильовано ділилася Марія Степанівна. — Передплачувати періодичні видання дорого, тому я завжди користувалася послугами обласної універсальної бібліотеки. Нещодавно прийшла до читальної зали й попросила, як завжди, підшивку «Голосу України». Яким же було моє здивування, коли бібліотекар сказала, що «Голос України» книгозбірня не отримує... Мовляв, не виділили на це з бюджету грошей.
Завідуюча відділу бібліотеки Людмила Демченко підтвердила невтішну новину і заодно попросила «спонсорської» допомоги.
— Це вперше за всю історію бібліотеки нам не виділили коштів на офіційні видання країни, — з прикрістю сказала вона. — Очевидно, доведеться за власні гроші купувати в газетному кіоску «Голос України», щоб вести підшивку хоча б з березня...
Як з’ясувалося, така ситуація не тільки в обласній, а й в інших бібліотеках Черкас, не кажучи вже про районні та сільські. Не отримують парламентського видання й більшість сільських, селищних рад області. Тому переглянути, наприклад, закони чи постанови Верховної Ради пересічному мешканцеві села чи селища ніде.
Черкаська область.