Протокол намірів про виконання регулярних рейсів між Вінницею і Москвою підписали у місті над Бугом представники Вінницької обласної та міської влади з керівництвом авіакомпанії АТ «Мотор Січ», яке представляв директор авіакомпанії Геннадій Маслов. Про це повідомив начальник управління транспорту облдержадміністрації Анатолій Вакар.
— Моніторинг пасажиропотоку з центральних областей України до столиці Російської Федерації дає підстави стверджувати, що цей напрямок може стати перспективним, — зазначив Анатолій Вакар. — Авіакомпанія згодна виконувати рейси один-два рази на тиждень за умови гарантування ризиків на період освоєння маршруту. Обласна влада готова до співпраці з партнерами з авіакомпанії «Мотор Січ». Наприкінці квітня нинішнього року плануємо здійснити перший авіарейс на новому маршруті.
Директор аеропорту «Вінниця» Ярослав Мазурець повідомив, що авіакомпанія «Мотор Січ» має досвід роботи на московському напрямку. Перевезення пасажирів здійснюватимуть літаки Ан-24 і Ан-140 на 48 місць. Вартість квитка в один кінець становитиме приблизно 1200 гривень. За словами Я. Мазурця, пріоритетними є також рейси до Сімферополя та польських міст Лодзь і Краків. Успішно зарекомендували себе польоти у літній час до Чорногорії, які стали постійними упродовж останніх років. Півтори тисячі пасажирів минулої осені відвідали Ізраїль повітряним транспортом з вінницького аеропорту. Вони скористалися чартерними рейсами, якими прибули до міста над Бугом паломники-хасиди.
Вінниця.