Німці будуватимуть трамваї і тролейбуси на «Південмаші». Про таку можливість заявив представник німецького банку розвитку KFW в Україні Гуннар Вельцхольц під час візиту на Дніпропетровщину. Загалом розглядають п’ять проектів інвестування в галузі охорони здоров’я, транспорту і житлово-комунального господарства регіону. Експерти, котрі почали роботу в області, визначать першочергові проекти для реалізації.

За словами Гуннара Вельцхольца, їх місія приїхала для того, щоб зустрітися з керівництвом регіонів Східної України та на місці дізнатися, що саме потрібно.

— Це можуть бути проекти з відновлення шкіл, лікарень, шляхів, водопостачання тощо, -зазначив він. — Наші фахівці залишаться тут і проводитимуть подальші консультації за проектами. Тепер ми на стадії збору даних. Потім ці дані відправлять, і рішення приймуть безпосередньо на рівні урядів у Києві та Берліні.

Основні вимоги до проектів: короткі терміни реалізації, підготовлена проектна документація та соціальна важливість для області й прилеглих регіонів.

Дніпропетровська область.

 

Фото прес-служби ОДА.