Господарський суд Донецької області розпочав процедуру банкрутства стосовно авіакомпанії «Донбасаеро». Попереднє засідання щодо розгляду вимог кредиторів призначено на 27 березня цього року. За даними місцевих ЗМІ, перевізник заборгував понад 360 мільйонів гривень.
Тим часом авіакомпанія «Аеросвіт», стосовно якої теж розпочато провадження у справі про банкрутство, припинила обслуговування понад 90 відсотків своїх рейсів, зокрема й одного з найпопулярніших — Київ—Москва—Київ. Від учора вона виконує регіональні рейси тільки за маршрутами зі столиці до Дніпропетровська та Івано-Франківська, а також далекомагістральні рейси до Банкока, Нью-Йорка і Пекіна (хоча й їхня частота скоротиться). До 19 січня компанія здійснюватиме польоти й до Хошіміна, а 19 січня виконає рейс до Гоа, щоб вивезти звідти своїх пасажирів.
В інших напрямках «Аеросвіт» пропонує своїм пасажирам доставку рейсами перевізників-партнерів або повернення коштів за квитки згідно з процедурою, передбаченою правилами авіаперевезень. До речі, заповнити форму на повернення грошей можна просто на сайті компанії. Сьогодні по компенсацію вже звернулися 1700 осіб.
Водночас від цієї авіакомпанії є й гарні новини: відновлено регулярність польотів у межах чинного розкладу. Завдяки цьому нині немає скупчення невідправлених пасажирів «Аеросвіту» ні в «Борисполі», ні в зарубіжних аеропортах.
Вл. інф.