За дорученням Генерального прокурора із займаної посади звільнено співробітника прокуратури Дніпропетровської області, який у стані алкогольного сп’яніння перебував за кермом автомобіля (на знімку після затримання). Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі ГПУ.
— Коли співробітники ДПС ДАІ Дніпропетровська на перехресті вулиць Ленінградської і Столярова зупинили ввечері автомобіль, з нього буквально вивалився нетверезий чоловік, що назвався начальником слідчого відділу облпрокуратури Вадимом Білим, — зазначають у відомстві.
Очевидці зауважують, що він, розмахуючи службовим посвідченням, у грубій формі й із застосуванням ненормативної лексики вимагав негайно його відпустити. А якщо ні, то погрожував арештом усіх членів Автомайдану, котрі перебували на патрулюванні разом із співробітниками ДАІ. Реєстраційних документів на автомобіль і посвідчення водія працівник прокуратури при собі не мав. Коли його погрози не подіяли, намагався втекти. Водночас із його кишені випав пакет, в якому було 20 тисяч доларів США.
Від проходження медичного огляду прокурор відмовився. Він одразу викликав «швидку», поскаржившись, що в нього болить серце. Але лікарі, котрі приїхали, заявили, що в госпіталізації затриманого немає жодної потреби.
За інформацією, розповсюдженої громадським рухом «ЗОВ», номери на автомобілі, яким управляв Вадим Білий, у базі ДАІ не значаться. Інші номерні знаки, знайдені під час обшуку, також не належать цьому транспортному засобу. Одні значаться за «Газеллю». А машина, якою управляв прокурор, давно перебуває в міжнародному розшуку як викрадена.
— У райвідділі, куди доправили Вадима Білого, на нього складено три протоколи. Його автомобіль доставлено на штрафмайданчик, — зазначають у ГПУ.
Нагадаємо, що в той день працівники прокуратури відзначали своє професійне свято. Активісти дніпропетровського Автомайдану на своїй сторінці у Фейсбук написали, що «до стану необхідної «кондиції» Білий дійшов у ресторані на Набережній Леніна. Очевидно, саме там вирішив залити «напоями міцнішими» спогади про те, як рівно три роки тому, в День працівника прокуратури, збив трьох жінок. Тому досвід керування автомобілем у нетверезому вигляді в прокурора Білого справді великий».
До речі, буквально за день до пригоди завершилися загальнодержавні цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Номерний знак». За словами старшого інспектора відділу ДПС УДАІ ГУ МВС України в області Віталія Шевцова, в регіоні було виявлено й задокументовано 288 фактів керування транспортними засобами без номерного знака або з номерним знаком, який не належить цьому транспортному засобу або не відповідає вимогам стандартів, із номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами або забрудненим, що не дає змоги чітко визначити символи з відстані 20 метрів. У 38 випадках зафіксовано повторне порушення протягом одного року.
Фото zovzakona.org