У п’ятницю на підприємстві «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу» тривали рятувальні роботи з розшуку гірників Романа Процика та Геннадія Шевченка, котрі опинилися під завалом внаслідок аварії у четвер. Тіло третього потерпілого — прохідника Юрія Шумського — підняли на-гора напередодні. Як повідомила прес-служба підприємства, на місці пригоди працюють п’ять взводів гірничорятувальної служби та 29 робітників шахти — вони прибирають гірничу масу та розчищають шлях до виробки. Пошук проходить у складних умовах. Для зниження концентрації метану в атмосфері включили додаткову систему вентилювання аварійної дільниці. Роботу шахти з видобутку вугілля припинено.

Прес-служба підприємства цитує акціонера компанії ДТЕК Ріната Ахметова, який пообіцяв не залишити в біді родину загиблого шахтаря. «Із цієї трагедії потрібно зробити найжорсткіші, найвідповідальніші висновки. Проблема безпеки — найголовніша проблема в роботі шахт. І ми зобов’язані її вирішити», — сказав бізнесмен.
«Враховуючи складні геологічні умови та високу загазованість, ми завжди приділяли підвищену увагу безпеці праці на шахті «Комсомолець Донбасу», — зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. — Я приголомшений цією трагедією. Причини аварії будуть ретельно вивчені, включно з внутрішнім розслідуванням із залученням незалежних експертів. Про хід розслідування та його підсумки ми інформуватимемо громадськість, винні будуть суворо покарані. Робота шахти не поновиться, доки ми не будемо абсолютно впевнені у безпеці людей».