У галереї мистецтв Чорноморського державного університету ім. Петра Могили виставка полотен художників, до яких творче натхнення прийшло за ґратами. Усі 11 митців — ув’язнені виправних колоній та слідчого ізолятора Миколаївської області. Більшість авторів узяли в руки пензля чи різьбярський ніж лише у в’язниці. Експозиція присвячена Різдвяним святам та складається із творів духовної тематики.

Як розповів «Голосу України» ректор університету Леонід Клименко, полотна вражають глибиною сюжету та талановитим написанням. Вони немов випромінюють світло, розповідають про надії художника. Важко повірити, що насправді у таких людей є серйозні проблеми із законом. Перед тим як виставка відкрилася для широкого загалу, її відвідали студенти факультету «Соціальна робота», професійна діяльність яких у майбутньому буде пов’язаною з підтримкою людей, які повертаються із виправних установ та адаптуються до звичайного життя (на знімку).

— В експозиції лише найкращі полотна, — розповідає начальник сектору соціально-виховної та психологічної роботи ДПтС України в Миколаївській області Олег Рафальський. — У конкурсі, який називається «Різдво без кордонів», брало участь значно більше ув’язнених, кожен з яких покаявся мовою фарб і пензля.

Фото автора.