Майже добу у Миколаєві 238 будинків були відключені від централізованого теплопостачання через аварію на магістральній тепломережі.
За інформацією ТУ МНС у Миколаївській області, 8 грудня уночі на Миколаївській ТЕЦ стався різкий перепад тиску, через який на теплотрасах до понад півсотні будинків та у деяких квартирах раптово порвалися труби. Для ліквідації аварії магістральної тепломережі і локальних поривів в оселях були задіяні 18 аварійно-відновлювальних бригад житлово-експлуатаційних підприємств та 6 аварійних бригад теплопостачальних підприємств міста. Крім того, у ліквідації аварії брала участь оперативна група Міністерства надзвичайних ситуацій України на чолі з директором Департаменту управління рятувальними силами Григорієм Марченком.
9 грудня у Миколаївській міській раді на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю голови ОДА Миколи Круглова було проаналізовано причини аварії та злагодженість служб, задіяних на її ліквідації. Зазначалося, що загалом професійно вдалося подолати наслідки нестандартної ситуації у місті. Так, на період ліквідації аварії працювали пункти обігріву населення, а також служба екстрених телефонний повідомлень «15-88», яка за «аварійну» добу зафіксувала 637 дзвінків.
За словами заступника директора Департаменту соціальних послуг Ірини Тарабукіної, всі соціальні служби міста виявили себе з кращого боку. Так, за «добу без тепла» 98 соціальних робітників обійшли оселі понад півтисячі городян та прийняли професійні рішення. Адже в окремих квартирах, які через розірвані під високим тиском труби були затоплені гарячою водою, господарям самим було б не впоратися.
На засіданні йшлося й про покарання винних та відшкодування завданих від аварії збитків. Зокрема, директор ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» Андрій Манченко повідомив, що НАК «Нафтогаз України» буде створена комісія, яка визначить причини виникнення нестандартної ситуації та передасть матеріали слідства до прокуратури. Скоріш за все, людям будуть відшкодовувати збитки теплопостачальники, оскільки попередньою причиною аварії названо людський чинник.
Зараз у місті відновлено звичний режим: в усіх будинках тепло.