На Дніпропетровщині підбили підсумки обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

— За час проведення конкурсу, з 2008 року, — наголосив голова обласної ради Євген Удод, — реалізовано 122 проекти-переможці, на впровадження яких з обласного бюджету було виділено понад 11 мільйонів гривень. Це дало змогу відремонтувати 26 дитячих садків і шкіл, 17 закладів культури — клубів і бібліотек, 11 медичних амбулаторій і ФАПів, провести вуличне освітлення на території 17 сільських рад, до 8 сіл підвести водопостачання, реалізувати 7 проектів із розвитку туризму, закласти сільські парки і сквери, створити полігони з утилізації побутових відходів тощо.

Цього року на участь у конкурсі, за словами голови обласної ради, подано 91 проект, 36 визнано переможцями. А це означає, що вже 2013-го ще 36 територіальних громад отримають можливості для місцевого розвитку. На реалізацію цих проектів в обласному бюджету наступного року планується передбачити 3 мільйони гривень.

Голова обласної ради привітав усіх, хто доклав свої знання і досвід, щоб перемогти в цьому конкурсі та отримати фінансову підтримку для розвитку своїх територій, і вручив їм сертифікати переможців.

— Упевнений, що головне досягнення цього року, яке об’єднує всі органи місцевого самоврядування, — це зростання громадської активності. Місцеві ради активно беруть участь в різноманітних конкурсах, проектах і програмах, залучають кошти соціальних та бізнес-інвестицій, знаходять партнерів в Європі, співпрацюють з містами Польщі, Німеччини та Канади. Усе це дає їм можливість використати у своєму розвитку кращий світовий досвід і практики, — сказав Євген Удод.

Голова обласної ради Євген Удод (праворуч) вручає сертифікат переможця міському голові Дніпродзержинська Станіславу Сафронову.

Фото надано прес-службою облради.