У рамках програми «Україна-Угорщина: пілотний проект щодо співпраці з відновлення після стихійного лиха» в с. Пийтерфолво Виноградівського району відбулися міжнародні навчання щодо покращення протипаводкового захисту населених пунктів Закарпатської області. У них взяли участь фахівці-рятувальники (на знімку) та представники органів місцевого самоуправління, повідомили в облДСНС.

«Для потреб рятувальників Виноградівського району уже закуплено спорядження на понад 600 тисяч гривень. Це моторні човни, бензопили, мотопомпи, інструменти, мішки і багато чого іншого, необхідного для запобігання надзвичайним ситуаціям та покращення протипаводкового захисту прикордонних населених пунктів України і Угорщини. Маємо діяти спільно, разом реагувати на надзвичайні ситуації, адже біда не знає кордонів», — зазначив під час зустрічі голова угорського села Уське Саболч-Сотмар-Березького повіту Іштван Шорте Лодич.

На штучній водоймі угорські рятувальники показали українським колегам, як використовувати нове обладнання. У навчаннях взяли участь і мешканці села Пийтерфолво. Вони вчилися укріплювати дамбу мішками з піском, користуватися мотопомпами і моторними човнами та надавати першу долікарську допомогу.

Фото надане прес-службою облДСНС.