Серед наших читачів — чимало талановитих людей. Це підтвердив і день передплатника на Донецькому поштамті, де ми зустрілися із колишнім шахтарем Михайлом Верещаком.

Передплатник приніс на зустріч власноруч написані вірші, присвячені улюбленій газеті:

Не втоплять нас оратори-

приблуди 

В лукавих своїх звітах та брехні, 

Бо «Голос України» чути всюди: 

І в західній, і в східній стороні.

Михайло читає газету із 1998 року, пам’ятає прізвища журналістів, їхні публікації і вважає, що «Голосу України» не завадила б літературна сторінка.

Саме за порадою Михайла Верещака «Голос України» став читати ще один колишній шахтар — Георгій Сильченко. Із цим нашим передплатником говорили не стільки про поезію, скільки про прозу життя. Георгій Павлович поділився своїми поневіряннями під час отримання державного акту на землю. Бюрократичні формальності зайняли три роки і стали йому в три тисячі гривень. І це при тому, що саме три роки тому уряд оголосив про безплатне отримання актів громадянами у чітко визначений термін. Та схоже, в Донецьку урядове рішення виконувати не поспішали.

«Посередники із агентства пропонували вирішити справу за вісім тисяч гривень. Казали: мовляв, складно, до Києва треба їхати. А навіщо їхати, коли все вирішується на місці? Щоправда, дуже заплутана схема, тут потрібно бути дуже наполегливим. І платити, платити. Щойно заплатив за геодезію, як вийшов указ, що потрібно платити по-новому. Від брата приніс довіреність — а юристка каже, потрібна ще заява, завірена нотаріально. Я — один-єдиний на всій вулиці, хто зміг акт отримати. Коли людина не знає, куди потикатися, багато разів їздитиме. Земельний кадастр в одному краю, міський Держкомзем — в іншому, обласний — у третьому», — ділиться подробицями співрозмовник.
Безпорадність пересічної людини перед бюрократичними установами та комунальниками — такі теми порушують наші читачі. Їх також хвилює прийняття нових законів та обговорення законопроектів, які стосуються кожного громадянина — зокрема, змін до закону про трансплантологію. Приємно, що наші співрозмовники цікавляться не лише матеріальними проблемами, а й питаннями духовності, культури, моралі. Ми вдячні за ваші відгуки та пропозиції.
На знімку: (зліва направо) Михайло Верещак, Георгій Сильченко.
Фото автора.